Minőségirányítás

A MAGYARMET gyártási folyamata jelentős számú ellenőrzést és vizsgálatot foglal magába. A bejövő áruk (alapanyagok) ellenőrzése és a technológiával kapcsolatos vizsgálatok (viasz és kerámiahéj tulajdonságok, máz viszkozitás, stb.) mellett laboratóriumunkban számos tesztet és vizsgálatot végzünk.

Vegyi összetétel vizsgálat

Fémes anyagok vegyi összetételének vizsgálatára spektrofotométert (OES) használunk. Az optikai emissziós spektrométerek szilárd halmazállapotú fémek kémiai összetételének pár másodperc alatt történő százalékos meghatározására szolgálnak. A vegyi összetétel vizsgálatot minden öntés előtt olvasztási adagonként végezzük, így biztosítva a gyártott termékek megfelelő anyagminőségét.

411_Vegyi_osszetetel_vizsgalat

Mechanikai vizsgálatok – Szakító vizsgálat

A vizsgálat során a vizsgálandó anyagból készített próbatestet állandó sebességgel húzva elszakítjuk, miközben mérjük a próbatest megnyúlását és a próbatest alakításához szükséges erőt. Vizsgálat során meghatározzuk a szakítószilárdságot, a folyáshatárt és a nyúlást. Egyéb paraméter meghatározását külön kérésre készítjük el, a vevői előírás alapján.

412_szakitovizsgalat

Mechanikai vizsgálatok – Ütővizsgálat

Az ütővizsgálati eljárás alapján kerül meghatározására, hogy egy adott anyag miként viselkedik hirtelen bekövetkező igénybevételre, ez lehet hajlító, feszítő vagy csavaró. A mért mennyiség rendszerint az-az energia, amit a próbadarab a töréssel elnyel, amikor egy ütés hatására eltörik. A középen V bemetszésű két végén alátámasztott próbatestet a bemetszéssel átellenes oldalról az ütőgép kalapácsának egy ütésével eltörjük, és meghatározzuk a töréshez felhasznált energiát. Az így szerzett eredmények lehetővé teszik például, a hőkezelések ellenőrzését vagy a ridegtörésre való hajlam felismerését.

413_utovizsgalat

Mechanikai vizsgálatok – Keménység vizsgálat

A keménység a szilárd anyagok tulajdonsága és egyfajta eredő jellemző, azaz az anyag adott állapotát eredményező technológiai műveletek hatásai minősíthetők vele. Ez a jellemző arányban áll a rugalmassággal, a szilárdsággal, a kopásállósággal; fordítottan arányos a képlékenységgel, a szívósággal, csillapítóképességgel. A laborban háromféle keménység vizsgálatára van lehetőség: Brinell-keménység, Rockwell-keménység, Vickers-keménység.

414_kemenysegvizsg

Metallográfiai vizsgálat

A metallográfiai vizsgálat során a fémek belső szerkezetét ellenőrizhetjük. Így ellenőrizhetjük az öntvényeken végzett hőkezelést, szemcsenagyságot, szemcse eloszlást, zárványosságot, egyéb belsőhibákat és rétegvastagságot.

415_Metallgrafiai_vizsgalat

Radioszkópiás vizsgálat

A Radioszkópiás vizsgálatot, a vizsgálandó darabban lévő belső folytonossági hiányok feltárására (anyaghibák) használják. A vizsgálat különösen érzékeny a térfogatos jellegű hibák (pl.: beszívódás, zárvány, stb.) kimutatására. Sík jellegű hibák (pl.: repedés, hegesztési varrat kötéshibája) akkor mutathatók ki jól, ha a sugárzás iránya és a síkjellegű hiba síkja közel párhuzamos. Radioszkópiai vizsgálat során a nagy érzékenységű kamerával készített felvételek azonnal megjelennek a monitoron, miközben a vizsgált öntvény mozgatható a pneumatikus tárgyasztal segítségével, ill. a sugárzási energia és a képkontraszt is folyamatosan változtatható.

416_Radioszkopias_vizsgalat

3D koordináta mérés

Az öntött darabok méretellenőrzésére és az első minta mérési lap készítéséhez a kézi mérőeszközök mellett 3D mérőgépet használunk. A laborban erre a célra a két darab ZEISS DuraMax, egy darab TESA Micro-Hite és egy darab Mitutoyo koordináta mérőgép áll rendelkezésre. A berendezések meggyorsítják a mérési feladatokat, és lehetővé teszik bonyolult geometriák pontos mérését.

417_3d_koordinata

Folyadékbehatolásos vizsgálat

A felületre felhordott jelzőfolyadék egy bizonyos idő eltelte után a kapilláris hatás révén behatol a felületre nyitott anyagfolytonossági hiányokba. A felületről a behatolási idő eltelte után, lemossuk a felesleges jelzőfolyadékot, majd nagy nedvszívó képességű előhívót hordunk fel a felültre. A fehér előhívó az anyagfolytonossági hiányokba beszívódott jelzőfolyadékot kiszívja a felületre és kontraszt hatás révén a felületre nyitott hibák láthatóvá válnak. Ezzel a módszerrel minden felületre nyitott anyagfolytonossági hiány kimutatható.

Minosegiranyitas-Meresek-Folyadekbehatolasos-vizsgalat-kicsi