Sajtóközlemény: Magyarmet projektek támogatása

A 40 éves múltra visszatekintő öntödénk technológiai fejlesztésre pályázatot (azonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005) nyújtott be Vibrációs feszültség mentesítési eljárások és a kapcsolódó diagnosztika kifejlesztése precíziós öntvény alkatrészek kezelésére címmel. A projekt fizikai bejezése 2023. április 30-án sikeresen zárult . 

A projekt célja egy olyan kezelőberendezés és kapcsolódó kezelőasztal kifejlesztése különböző ipari szegmensek számára, amellyel az egészen kisméretű, néhány kilogrammos munkadaraboktól kezdődően akár a nagyméretű, több tonnás szerkezetek feszültségcsökkentése is elvégezhető, továbbá egy olyan diagnosztikai egység megalkotása, amely a gyártók számára biztosan megadja az egyes darabok kezelési idejét, annak eredményességét. Az így kifejlesztett, egyenletes, minimális belső feszültséggel rendelkező, jó minőségű munkadarabok gyártását eredményező, energiaigény és időszükséglet tekintetében is versenyképes rendszert a precíziós öntés technológia folyamatába a Magyarmet Kft. is integrálja és a jövőben alkalmazni kívánja.

A Magyarmet Kft.-nél a projekt keretében megvalósult a deszkamodell és a berendezés, illetve további eszközök beszerzésére is sor került: GOM Athos 3D szkenner, szervergép és annak informatikai infrastruktúrája. Az optikai mérőrendszer alkalmazásának előnyeiről folyamatfejlesztő mérnökünk írt szakmai cikket a Műszaki Magazin számára.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett, Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázat keretében a Magyarmet Kft. 132.334.531.-Ft támogatást nyert el.

2023. május 11.